dilluns, 30 de desembre del 2013

Fins la Propera!

Benvolguts altra vegada al meu bloc!

El dia 20 de desembre vam acabar el primer semestre i ara el proper semestre farem assignatures diferents.

Primer de tot  cal dir que fer aquest bloc m'ha enriquit molt perquè he après moltes coses que no sabia sobre les noves tecnologies, com ara que és un wiki, què es pot editar a viquipèdia, un nou programa per a fer presentacions com és el prezi etc. També he après a utilitzar nous programes com el word, wordle, editar videos etc, que de cara quan sigui futura mestra podré utilitzar dirigint activitats amb els infants.

M'agradaria mencionar que el principi aquesta eina de crear un blog no em va cridar l'atenció sinó que creia que s'em faria pesat i un cop he anat creant entrades amb les activitats dutes a terme durant el semestre m'ha agradat i m'ha resultat interessant ,ja que mai havia creat un bloc i en ell  m'he anat habituant.  Des del meu punt de vista crec que és una molt bona eina per quan treballem amb infants a una escola , anar posant les activitats que fan els petits en un bloc com aquest perquè així els pares puguin anar veient el que fan els seus nens.

Finalment m'agradaria mencionar que  aquest bloc no queda tancat sinó que el contrari en ell continuaré publicant entrades de altres assignatures del segon semestre que em cridin l'atenció i consideri interessants.

fins aviat!!!

Gestió d'etiquetes




Al transcurs de la creació del bloc he anat creant entrades amb unes etiquetes. Les etiquetes són paraules que defineixen de forma escarida o resumida el tema de les entrades.  Aquests elements faciliten l'organització i identificació dels continguts al bloc.

La gestió d'etiquetes al blog es fa per tal de trobar allò que estas buscant a través de diferents paraules claus. Aquestes etiquetes es troben dins d'un gadget, el qual les pot organitzar per major nombre de vegades utilitzades, alfabètic o, fins i tot, fer-les més grans o petites en un núvol, segons el nombre de vegades utilitzat.

Aquesta gestió es fa a través de les diferents actualitzacions del blog, en el qual desprès de parlar del tema el qual tracti aquella actualització, has de posar les diferents etiquetes.


Les etiquetes serveixen per ajudar a l'usuari en la navegació del blog, així que per exemple si en el teu blog parles de diversos temes mitjançant les etiquetes podries classificar-los de tal manera que l'usuari del teu blog trobi abans el que busca amb referència al tema que és del seu interès.

Cada entrada està classificada segons l'activitat, assignatura o tema de les etiquetes.

Per posar etiquetes al bloc, he clicat a l'apartat que hi posa "etiquetes" a configuració de l'entrada i després afegir les etiquetes que es vulgui separant-les per comes.

Seguidament us mostro una fotografia de les etiquetes que he posat en el meu bloc.



Font: apunts i explicacions de classe

dissabte, 28 de desembre del 2013

Picasa i Scribd

Benvolguts!

Avui us parlaré de dos programes que ens ha ensenyat el professor al llarg d'aquest semestre, aquests són picassa i Scribd.

"Picasa és un programa per visualitzar, organitzar i editar fotografies digitals. A més, Picasa té un lloc web integrat per compartir fotos.
L'objectiu de Picasa és la usabilitat, de manera que sigui molt fàcil d'utilitzar per qualsevol usuari, tot oferint moltes funcionalitats en un sol clic.
La principal funcionalitat del programa consisteix a organitzar les fotos de l'ordinador, tot ordenant-les en carpetes, i col·leccions per ordre cronològic.
També permet fer retocs a les fotografies com ara ajustament del color, reducció dels ulls vermells, correcció de l'alineació de les fotos, etc.
També es pot utilitzar per a enviar fotos per correu electrònic, penjar-les a un weblog, gravar-les a un CD, o altres."


                                        
"Scribd és una xarxa social que permet publicar, compartir, construir, comentar, distribuir i trobar documents en múltiples formats, es considera també una biblioteca generada per usuaris de tot el món permetent emmagatzemar documents de forma privada amb utilitat social i col.laborativa."

Aquesta eina és molt fàcil d'utilitzar, només has d'entrar a la pàgina web de Scribd: http://www.scribd.com/ i registrar-te. A partir d'aquí només has de seleccionar l'arxiu que vols compartir i inserir  el seu codi embed al blog.


                                              

Identitat Digital i cura de les nostres dades

Benvolguts!!

Avui us parlaré de la identitat digital i de lo important que és tenir cura de les nostres dades.

A la xarxa disposem com a infants, joves o adults d’una identitat pròpia i única, amb noms i cognoms, amb dades personals i amb una personalitat concreta. També com a la vida real, hem de tenir cura de qui accedeix i amb quins permisos a les nostres dades per tal que la nostra identitat, en aquest cas digital, no estigui sota cap risc.

Les dades personals, el nostre correu electrònic, gestor principal de les nostres comunicacions a internet, o la seguretat del nostre ordinador o dispositiu, són elements primordials que sempre cal tractar amb la màxima seguretat possible mitjançant alguns passos senzills.


Mesures de prevenció

 A L’ORDINADOR:

  • Comptar amb antivirus i tallafocs activats.
  • Realitzar anàlisis periòdiques de possibles infeccions.
  • Disposar de contrasenya d’accés al PC (recomanable).
  • Realitzar còpies de seguretat periòdiques.

A INTERNET: 
  • Bloquejar les finestres emergents i només afegir-hi excepcions.
  • Connectar-nos a xarxes segures (casa, escola, etc.).
  • Contrasenyes alfanumèriques.
  • Contrasenyes diferents (no utilitzar sempre la mateixa).
  • Tancar sempre les sessions en qualsevol lloc on estiguemloguejats.
  • Vigilar si fem login des d’espais públics.

ALS DIAPOSITIUS PERIFÈRICS:
  • Fer sempre una anàlisi de USB, Disc Dur Extern, etc. desconegut que utilitzem al nostre PC.
  • Si l’hem introduït a un PC aliè, analitzar-lo també.
  • Fer còpia de seguretat del contingut important.  
L'SMARTPHONE:

  • Comptar amb un antivirus.
  • Bloqueig automàtic i codi o patró per accedir-hi.
  • Tancar les Apps.
  • Tancar sessions.
  • Connectar-nos a xarxes segures.

divendres, 27 de desembre del 2013

Recitem un poema!

Hola a tothom!!

 Durant el semestre a l'assignatura de COED, el professor recitava un poema cada dia. I els últims dies de l'assignatura de COED ens va tocar a nosaltres preparant-se un bon poema per després recitar-lo davant de tots els companys. El poema que jo vaig escollir s'anomena  "la tardor" i el vaig escollir, ja que el vaig treballar a classe quan era petita i em va portar molts bons records de la meva antiga escola.

El poema és el que a continuació us mostro:


A continuació us deixo un altre poema de Bofill, puig i serrat que és super divertit per treballar amb els infants:


LES JOGUINES

Les joguines molt cansades,
estan tipes de voltar;
dins el sac totes plegades
s'han posat a rondinar.
Al rei negre li demanen
que les deixi en un balcó;
-"Ho faré, diu el rei negre,
i com més a prop millor".-
"Si el rei ros no ens ho complica,
si el rei blanc dóna permís,
ara pujo de seguida
al balcó d'un cinquè pis".
Quan el sol ja despuntava,
vaig alçar-me del meu llit;
- Quina sort, quantes joguines
m'han deixat aquesta nit!

Finalment us deixo un bloc d'una escola on podeu trobar altres poemes d'aquest mateix autor Bofill, puig i serrat.

http://blocs.xtec.cat/poesiabellvitge/tag/bofill/



dilluns, 23 de desembre del 2013

Els Fluxogrames

Benvolguts!

Ahir a classe de Gtic el professor ens va presentar un nou programa Gliffy el qual ens permet crear fluxogrames i diagrames de flux. A continuació ens va explicar per a què servien i a continuació ens va mostrar una pàgina online per poder crear-ne que s'anomena www.gliffy.com.

Tal com diu el bloc del professor els fluxogrames són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. A l'educació es pot utilitzar de dues maneres: Per planificar tasques pròpies o  plà d'acollida per prendre decisions, i resolució de problemes als alumnes. A nivell escolar tenen diferents utilitats:


  1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...

El professor ens va explicar que un fluxograma té diverses parts i cadascuna d'elles pertany a una figura geomètrica, ja que s'utilitzen de diferents maneres. De totes maneres, l'objectiu principal de crear un fluxograma és fer un esquema visual. 

Com ja he dit abans , per a la creació d'aquests, utilitzem un programa anomenat Gliffy, el qual té una simbologia molt determinada. Les tres simbologies més utilitzades són:





   
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/

Podem trobar més símbols amb les seves explicacions , cliqueu aquí:

 http://www.monografias.com/trabajos53/diagrama-de-flujo/Image7256.gif

A continuació us mostro un exemple de diagrama de flux d'una peixateria perquè us feu una idea de com són:




Finalment us deixo un exemple de Gliffy, fet per a mi. Per crear un fluxograma el que he fet ha estat entrar a la pàgina web :http://www.gliffy.com/index-g.php ,  a continuació he clicat a"start drawing" i se m'ha obert la pàgina en blanc i el costat hi havien figures geometriques i he anat construint el mapa d'idees que a continuació us deixo:






Gestió de Bookmarks i Curació de continguts. Marcadors de Google i Scoop.it

Hola a tothom!

Avui us parlaré de la gestió de Bookmark i cura dels continguts. Marcadors de Google i Scoop.it.


La gestió de bookmarks es pot fer a través d'una aplicació que es diu Deliciouces. És una eina que es troba a Internet, la qual guarda les pàgines web que més t'agraden com a "favorites" amb diferents marcadors, però a la vegada, deixa que insereixis diferents etiquetes per desprès tu poder saber quina és la pàgina que estàs buscant. Gràcies a aquesta aplicació, també podem fer pública la nostra llista de favorits per tal que altres persones puguin veure'ls i ajudar-los en la seva recerca d'informació.



Una altre forma de guardar els marcadors és a través d'una barra horitzontal que surt a Google. Aquesta barra pot anar guardant les diferents pàgines que a tu t'agradin i a més organitzar-les en diferents carpetes.



També tenim Scoop.it, és una eina online pràctica per realitzar i compartir la vigilància reactiva d'informacions de les paraules clau de la seva elecció. Connectat a diferents fonts d'informacions com Google(blogs, actualitats) i Twitter, Scoop.it permet compartir en forma d'un periòdic personal les millors pàgines web sobre temàtiques específiques i evita així la fragmentació de la seva vigilància d'informacions. També una eina de comunicació útil en complement d'altres suports d'expressió(blogs,llocs web) per donar a conèixer els seus coneixements en un domini  en particular.


Scoop.it és una eina molt eficaç sobretot si vols fer recerca i recopilació d'informació. 


A continuació us deixo un video per aprendre a utilitzar aquesta pàgina web d'interès. Scoop.it és una eina molt útil, feu un cop d'ull si us escau.


                                 




Finalment us deixo el meu Scoop.it: http://www.scoop.it/u/laia-panades

divendres, 20 de desembre del 2013

Treball Sobre la Joana Raspall


Un cop finalitzades les activitats de classe, l’Imma, la mestre de plàstica, ens va proposar fer un projecte de la festa del color que consisteix en fer una instal.lació amb llum i color. Aquest projecte estava relacionat amb Joana Raspall amb honor del seu centenari,però malauradament va morir i es va convertir en un homenatge.

Vam triar uns quants poemes de Joana Raspall, però finalment ens vam quedar amb un que s'anomena Nit. A continació haviem de elaborar una install.lació de llums i color en relació al poema. El resultat és aquest:








Pàgines estàtiques

Hola a tothom!


Fa uns quants dies a la classe de COED vam estar mirant blocs de diferents companys de la classe, i vaig veure que alguns blocs hi tenien pàgines estàtiques. Les pàgines estàtiques són pàgines de contingut que funcionen de forma diferent als articles o posts d'un blog. Són pàgines que queden organitzades a través d'un menú a la portada i són sempre accessibles. Ens poden servir de guió de continguts, arxiu d'enllaços, directori de temes, reposador d'informacions estàtiques, llista de fórmules matemàtiques, glossaris, instruccions per al treball, etc.

En alguns casos és possible organitzar aquestes pàgines de manera jerarquitzada ( a tall de subpàgines), cosa que permet gestionar millor la informació i relacionar els continguts.

Font: LLibre "Usos educatius dels blogs. Recursos,orientacions i experiències per a docents".


Amb les pàgines estàtiques vaig poder veure que quedava més ordenat i organitzat el meu bloc, també pensava que era més dificil crear aquestes pàgines, però vaig estar investigant i al final vaig aconseguir posar pàgines estàtiques el meu bloc.


seguidament us mostraré una imatge del que són les pàgines estàtiques:





Per crear pàgines estàtiques els passos que vaig seguir són:

Vaig accedir a la plantilla del bloc i allà hi ha una pestanya que hi posa "pàgines", un cop vaig clicar se'm va obrir una pestanya i allà vaig clicar on posa" pàgina nova" i es va obrir una altra pestanya i vaig  clicar on posa " pàgina en blanc". Un cop vaig  escriure el contingut a la pàgina en blanc vaig clicar a publicar i ja hem creat la pàgina estàtica. Aquest procés no és pas gens dificil de fer, i tenir pàgines estàtiques el bloc és una manera de tenir el bloc organitzat i ordenat, aixi si busques algun concepte o contingut et serà més fàcil trobar-lo alhora de cercar-lo.



dimecres, 18 de desembre del 2013

Bon comunicador: Jesús Vázquez

Hola a tothom!!

Fa uns quants mesos a l'assignatura de coed ens varen explicar que per grups de 4 o 5 persones hauriem de seguir alguna persona que fos un bon comunicador.

El meu  grup estava format per Maria Torralbo, Carla Melo, Andrea Puch, Carla Sulis, Salva Rojo i jo. Abans de començar la recerca del bon comunicador primer de tot vam fer una llista amb totes les persones que creiem que eren uns bons comunicadors i a continuació entre els membres del grup vam votar el que més ens cridava l'atenció i el que creiem que era bon comunicador. Finalment vam arribar a l'acord que el nostre bon comunicador seria Jésus vazquez. Aquest és un presentador i model gallec.

Seguidament entre els membres del grup ens vam anar dividint les tasques,el vam anar seguint per les diferents xarxes socials.  Una setmana unes persones el seguien per twitter,  altres per el facebook, altres per la televisió, per el seu programa de la voz, per diverses pàgines web etc.

El nostre grup creiem que és un bon presentador ja que s'expressa de manera bastant correcte i es sap adaptar en tots els diferents programes de televisió.

Per concloure vam crear un bloc on vam anar posant tota la informació que haviem estat cercant en aquest temps i a més aquest bloc ens va servir de suport per fer la presentació del bon comunicador.

Finalment aqui us deixo el link del nostre bloc del bon comunicador:
http://elboncomunicadorjv.blogspot.com.es/






Slideshare

Hola a tothom!!

L'altre dia a Gtic vam aprendre a utilitzar un programa, aquest és slideshare.

Slideshare és un llloc web basat en un servei de hosting de diapositives i on els usuaris poden carregar i compartir arxius privats o públics en diferents formats d'arxiu. 
Slideshare també ofereix als usuaris la possibilitat de compartir les seves presentacions Powerpoint de forma pública o privada, així com documents Word i arxius en format PDF, sense la necessitat d'adjuntar arxius en els nostres correus i de publicar-los en la nostra web o blog.



A continuació us he penjat un exemple de slideshare perquè veieu en què consisteix:





dimarts, 17 de desembre del 2013

La Web 2.0

Benvolguts!

Avui m'agradaria parlar-vos sobre el terme web 2.0,  ja que ho vam treballar a classe de Gtic.

Amb el crack de les empreses puntcom, s'evidencia la necessitat de reorientar el mercat i els serveis d'Internet. Fins l'any 2004 no es comença a parlar de la web 2.0.

Web 2.0 és una nova web basada en comunitats on els usuaris són els creadors dels continguts. Una de les característiques principals de la web 2.0 és que són els mateixos usuaris els que creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica. També s'anomena web social per les implicacions que està tenint en tota la societat, els mateixos usuaris creen i comparteixen els continguts. Per exemple My space, Blog.

Font: Llibre usos educatius dels blogs, recursos, orientacions i experiències per a docents.

Seguidament exposo un vídeo per a què pogueu tenir una idea més clara del concepte del que és la web 2.0 i quina és la seva utilitat.



diumenge, 15 de desembre del 2013

Benjamin Bloom

Hola a tots!

L'última activitat que vam  realitzar a classe de GTIC , va consistir en crear una taula amb aquelles eines i recursos que hem fet servir durant aquest semestre. Aquesta taula s'anomena Taxonomia de Bloom.

Tal i com diu la viquipèdia la taxonomia de Bloom és un llistat de les habilitats i processos del pensament que poden aparèixer en les tasques escolars ( i per tant ser objecte d'avaluació). Rep el seu nom del seu creador, Benjamin Bloom. La taxonomia estructura les habilitats jeràrquicament, de manera que no es pot pretendre assolir les d'ordre superior sense tenir dominades les d'ordre inferior.


Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Taxonomia_de_Bloom

La Taxonomia de Bloom continua sent eina fonamental per establir objectius d'aprenentatge.  Es van identificar tres Dominis d'Activitats Educatives: el Cognitiu, l'Afectiu i el Psicomotor.


 Tot seguit trobem una imatge dels sis dominis cognitius ordenats d'inferior a superior.

  


La idea central d´aquesta taxonomia és allò que els educadors han de voler que els alumnes sàpiguen és a dir són els objectius educacionals . Tenen una estructura jeràrquica que va del més simple al més complex o elaborat fins a arribar al d´avaluació . Quan els mestres programen han de tenir en compte aquests nivells i mitjançant les diferents activitats han d´anar avançant de nivell fins aconseguir els nivell més alts.



A continuació trobareu un Scribd,  amb un resum d'allò que hem treballat



dijous, 12 de desembre del 2013

Identitat i Territori

Hola bona nit a tothom!

Avui m'agradaria parlar-vos sobre l'exposició que vam fer ahir la meva companya carla i jo de Identitat i Territori. Bé doncs la nostre exposició tractava sobre els cavalls i les nostres experiències, sentiments i emocions.

El nostre objectiu  era transmetre el públic que arribesin a sentir les emocions que nosaltres sentim quan estem damunt un cavall i quan realitzem una activitat com seria el contacte amb la natura o la doma, també el que voliem transmetre era motivar el públic a que s'animés a passar un dia amb la familia, amics etc a gaudir de un dia esplendit i diferent envoltats de la natura i amb el contacte d'aquest animal: el cavall.


També m'agradaria comentar que quan vaig fer l'exposició em vaig posar molt nerviosa i no vaig poder controlar els nervis, era el primer cop si, i per això espero que el proper cop em surti molt millor que aquest.

Aqui us adjunto algunes fotos que vam introduir en el power point:




dilluns, 9 de desembre del 2013

Les quatre Metàfores de l'educació

Hola  a tots!

A la darrera classe de Gtic el professor ens va parlar sobre les 4 metàfores de l'educació. A continuació us en faré unes pinzellades.

La primera mètafora és l'ordinador com a tutor: l'ordinador fa de mestre a l'alumne. Existeixen programes on ens donen una sèrie d'activitats i on l'alumne resol i són avaluades pel mateix ordinador. L'ordinador incicia, l'alumnes resol i l'ordinador avalua. És una manera diferent, no és tradicional, és més entretingut i estalvia feina al mestre. Els nens acaben fent mecànicament.

En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant.

Un clar exemple d'aquesta metàfora serien activitats del programa JCLIC.

 http://clic.xtec.cat/ca/jclic/

La segona metàfora és l'ordinador com a alumne: El nen és com el mestre i l'ordinador com l'alumne. Ell és l'encarregat de donar les instruccions que controla la màquina. L'alumen ha de pensar les instruccions, va més enllà. Hi ha dues maneres d'ensenyar, el mestre ensenya al nen què ha d'aprendre o el nen explora i investiga.

Aquesta metàfora fa referència a que és l'alumne qui controla l'ordinador i ha de trobar diferent estratègies per a resoldre un problema plantejat. Un clar exemple d'aquest és l'Scratch. http://scratch.mit.edu/

A continuació podeu veure un exemple del programa scratch, que vam realitzar individualment a l'aula.


    La tercera metàfora és l'ordinador com a simulador: Entren en joc els simuladors, aquests permeten l'aprenentatge per descoberta, encara que més acotada, ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. Les simulacions en aquest cas poden donar lloc a interpretacions de situacions de la vida real.

    En aquest cas aquesta metàfora es basa en un aprenentatge per descoberta, un exemple d'aquest seria la Doctora Xinxeta. La interacció amb el sistem fa que el nen aprengui les condicions que afavoreixen el creixement d'una planta.

    http://www.xinxeta.com/xinxetaframes.htm


    Finalment l'última metàfora és l'ordinador com a eina : Utilitzar l'ordinador com a eina. L'ordinador ofereix moltes possibilitats que serveixen per gestionar i organitzar l'informació i les eines de comunciació. Pintar en pantalla, per exemple, no substitueix l'ús del pinzell i el llapis però els editors gràfics poden, a més d'oferir noves possibilitats expressives. En aquesta metàfora fa referència a l'ús de l'ordinador com a eina de treball.

    La informació d'aquesta entrada ha estat extreta d'apunts anotats a classe de les explicacions del professor i també de la pàgina web del professor: 
    Per acabar us mostraré una taula feta amb el programa Scribd, de les 4 metafores i exemples de cada.


    dimecres, 4 de desembre del 2013

    Aprendre a citar i a elaborar un índex


    Benvolguts!

    A la passada classe de Gtic vàrem estar parlant sobre Microsoft Office Word i les seves eines.

    El jordi ens va explicar la gran importància que té citar les fonts d'informació alhora de realitzar els treballs.

    Primer de tot vam aprendre a citar les fonts, per fer-ho vam anar a l'apartat de referències i vam clicar "insertar cita", allà se'ns va obrir una mena de finestreta i vam clicar "agregar nueva fuente", seguidament se'ns va obrir una finestra on havíem d'omplir les característiques segons la font que volguessím citar, una vegada omplerta la finestreta, la cita sortirà automàticament en el document.

    Seguidament aquesta referència se'ns queda guardada per tal que desprès poguem fer la bibliografia o webgrafia.

    Si s'escau també podrem inserir un resum de bibliografia o webgrafia, per realitzar-lo hem de clicar a referències i obrir l'apartat de bibliografia i clicar a Treballs citats. Automaticament se'ns obrirà en el document el resum de bibliografia, i si volem afegir alguna cita més , només haurem de clicar a actualitzar taula.

    A continuació us deixo unes quantes fotografies dels passos que he realitzat per fer citar les fonts:


     




    Un altre nocio que vam treballar en aquesta classe va ser  aprendre a elaborar un índex, per realitzar-lo vam anar a l'apartat de "Estils" que ja ens surt a la pàgina d'inici del document, allà hi havien diversos estils, vam clicar el titol i el substitol i a continuació vam anar a la taula d'inici, i en l'ocasió dels titols clicarem a Titol 1 i en l'ocasió dels substitols clicarem Titol 2, finalment anirem a referències i hi trobarem l'apartat que posa taula de contingut, clicarem alla i se'ns obrirà automàticament l'índex en el document.

    A continuació us mostrare unes imatges dels passos que he fet per realitzar un índex:





    Per concloure, vull dir que fer aquesta tasca a classe de Gtic m'ha servit molt perquè per exemple no sabia com citar els treballs ni fer índexs, i ara ja ho sé fer. Trobo que va ser una classe molt profitosa perquè vam entendre com elaborar un index i a citar els treballs.

    dijous, 28 de novembre del 2013

    Va de Mestres

    Al llarg del Seminari, hem llegit diversos llibres, però un dels que més m'ha agradat ha estat "va de mestres" de Jaume Cela i Juli Palou.  Seguidament us mostro les meves conclusions sobre el treball d'aquest llibre perquè vegeu què en penso:

    “Va de mestres”, francament, m’ha sorprès. Pensava que seria un llibre on et dirien com ha de ser un bon mestre amb un parell d’exemples banals i poca cosa més, però una vegada he començat a llegir, vaig adonar-me’n que només el tracte dels autors cap al lector, ja t’incitava a continuar la lectura. Després de llegir capítol rere capítol, em vaig adonar de coses molt interessants  i de com coincideixo amb els autors amb les seves conclusions. Potser, és per aquest motiu, que m’ha semblat interessant les aportacions que feien basades en experiències pròpies o d’amics propers a ells, donant-me consells de com afrontar-me al meu futur.
    D’altra banda, m’ha quedat molt clar diversos conceptes al llarg del llibre com: respecte, no discriminar i, sobretot, un mestre mai pot estar rodejar d’indiferència i ignorància. És clar que sempre miraràs als infants i als joves amb una sensibilitat més especial ja que l’ofici de mestres és d’aquells que t’acompanyen tota la vida, però s’ha de trobar la balança i saber quan s’ha d’actuar i quan no.

    Un cop acabada la lectura d’aquest llibre,  Penso que és un llibre molt interessant i de gran utilitat, no només per els mestres, sinó per a tots aquells que els interessi, que necessitin ajuda i consells sobre l’educació. Ja siguin pares, mares, mestres, monitors, persones que tracten amb nens … però sobretot penso que es ideal per aquelles persones que com jo volem ser futurs mestres…Ha sigut un llibre que m’ha permès endinsar-me en el món de l’educació, conèixer aspectes d’aquest món que per a mi eren desconeguts.


    Wordle


    Hola a tots!

    Avui a classe de Gtic hem treballat un nou programa, aquest s'anomena Wordle. En aquesta pàgina pots crear fantàstics núvols i sense gaire dificultat. 


     Wordle  és un programa que ens permet crear núvols de paraules. Aquesta eina ens permet visualitzar quina és la paraula més essencial del text, ja que com més freqüent és més gran és la paraula. Tot seguit us deixo el link d'aquesta pàgina web i un exemple de wordle que he realitzat jo mateixa a partir d'un text treballat, el dinar de Nadal.

    Aquesta és la pàgina oficial: http://www.wordle.net/

    Aqui us deixo el nuvol de paraules que he creat jo mateixa a partir d'un text del dinar de nadal que hem treballat a classe. 







    Una alternativa a wordle és tagxedo. Aquesta opció està molt bé, ja que deixa combinar dibuix amb lletres. Per exemple podríem fer un núvol amb paraules d’Europa i que quedessin dins del mapa d’aquest continent. Un exemple de com pot quedar el nostre núvol és el següent:
    Aquesta opció és una plana que diu dirigir-se a nens i nenes  però que jo he fet servir alguna vegada i és http://www.abcya.com/word_clouds.htm. M’agrada molt la  gran quantitat de paraules que surten. Fins i tot m’agrada més que Wordle, però això és molt personal. Un exemple de com queda un núvol és el següent:
    Aquesta darrera opció és potser la menys atractiva, però pot ser útil per fer servir amb els nens i nenes. Una mostra de com queda és la següent:




    Murals Multimèdials online

    Benvolguts!

    Avui a classe de Gtic hem estat parlant sobre Glogster, és una eina que ens permet  els usuaris crear pòsters digitals.

    Glogster és una eina per confeccionar un pòster multimèdia online. Té molta força a les xarxes socials per reivindicar,compartir,anunicar,denunciar, etc. El funcionament és molt intüitiu, té la possibilitat de posar fotos,vídeos i audio. 
    Són eines d'acord objectiu, és molt utilitzat a les escoles i hi ha la possibilitat de una versió per l'educació.

                                                            
                                                       http://edu.glogster.com/?ref=com

    Des del meu punt de vista penso que utilitzar diverses eines i recursos enriqueix l'aprenentatge. Com a mestre crec que ens hem d'innovar en diverses eines i recursos per avançar i enriquir el nostre aprenentatge, així serà més eficaç. Per tant com més eines coneixem i aprenem molt millor perquè així sabrem molts més recursos a utilitzar.


    Finalment us vull adjuntar un video per a què us animeu a veure o a utilitzar aquesta eina.