dimecres, 4 de desembre del 2013

Aprendre a citar i a elaborar un índex


Benvolguts!

A la passada classe de Gtic vàrem estar parlant sobre Microsoft Office Word i les seves eines.

El jordi ens va explicar la gran importància que té citar les fonts d'informació alhora de realitzar els treballs.

Primer de tot vam aprendre a citar les fonts, per fer-ho vam anar a l'apartat de referències i vam clicar "insertar cita", allà se'ns va obrir una mena de finestreta i vam clicar "agregar nueva fuente", seguidament se'ns va obrir una finestra on havíem d'omplir les característiques segons la font que volguessím citar, una vegada omplerta la finestreta, la cita sortirà automàticament en el document.

Seguidament aquesta referència se'ns queda guardada per tal que desprès poguem fer la bibliografia o webgrafia.

Si s'escau també podrem inserir un resum de bibliografia o webgrafia, per realitzar-lo hem de clicar a referències i obrir l'apartat de bibliografia i clicar a Treballs citats. Automaticament se'ns obrirà en el document el resum de bibliografia, i si volem afegir alguna cita més , només haurem de clicar a actualitzar taula.

A continuació us deixo unes quantes fotografies dels passos que he realitzat per fer citar les fonts:


 




Un altre nocio que vam treballar en aquesta classe va ser  aprendre a elaborar un índex, per realitzar-lo vam anar a l'apartat de "Estils" que ja ens surt a la pàgina d'inici del document, allà hi havien diversos estils, vam clicar el titol i el substitol i a continuació vam anar a la taula d'inici, i en l'ocasió dels titols clicarem a Titol 1 i en l'ocasió dels substitols clicarem Titol 2, finalment anirem a referències i hi trobarem l'apartat que posa taula de contingut, clicarem alla i se'ns obrirà automàticament l'índex en el document.

A continuació us mostrare unes imatges dels passos que he fet per realitzar un índex:





Per concloure, vull dir que fer aquesta tasca a classe de Gtic m'ha servit molt perquè per exemple no sabia com citar els treballs ni fer índexs, i ara ja ho sé fer. Trobo que va ser una classe molt profitosa perquè vam entendre com elaborar un index i a citar els treballs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada