diumenge, 15 de desembre del 2013

Benjamin Bloom

Hola a tots!

L'última activitat que vam  realitzar a classe de GTIC , va consistir en crear una taula amb aquelles eines i recursos que hem fet servir durant aquest semestre. Aquesta taula s'anomena Taxonomia de Bloom.

Tal i com diu la viquipèdia la taxonomia de Bloom és un llistat de les habilitats i processos del pensament que poden aparèixer en les tasques escolars ( i per tant ser objecte d'avaluació). Rep el seu nom del seu creador, Benjamin Bloom. La taxonomia estructura les habilitats jeràrquicament, de manera que no es pot pretendre assolir les d'ordre superior sense tenir dominades les d'ordre inferior.


Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Taxonomia_de_Bloom

La Taxonomia de Bloom continua sent eina fonamental per establir objectius d'aprenentatge.  Es van identificar tres Dominis d'Activitats Educatives: el Cognitiu, l'Afectiu i el Psicomotor.


 Tot seguit trobem una imatge dels sis dominis cognitius ordenats d'inferior a superior.

  


La idea central d´aquesta taxonomia és allò que els educadors han de voler que els alumnes sàpiguen és a dir són els objectius educacionals . Tenen una estructura jeràrquica que va del més simple al més complex o elaborat fins a arribar al d´avaluació . Quan els mestres programen han de tenir en compte aquests nivells i mitjançant les diferents activitats han d´anar avançant de nivell fins aconseguir els nivell més alts.



A continuació trobareu un Scribd,  amb un resum d'allò que hem treballat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada