dilluns, 23 de desembre del 2013

Els Fluxogrames

Benvolguts!

Ahir a classe de Gtic el professor ens va presentar un nou programa Gliffy el qual ens permet crear fluxogrames i diagrames de flux. A continuació ens va explicar per a què servien i a continuació ens va mostrar una pàgina online per poder crear-ne que s'anomena www.gliffy.com.

Tal com diu el bloc del professor els fluxogrames són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. A l'educació es pot utilitzar de dues maneres: Per planificar tasques pròpies o  plà d'acollida per prendre decisions, i resolució de problemes als alumnes. A nivell escolar tenen diferents utilitats:


  1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...

El professor ens va explicar que un fluxograma té diverses parts i cadascuna d'elles pertany a una figura geomètrica, ja que s'utilitzen de diferents maneres. De totes maneres, l'objectiu principal de crear un fluxograma és fer un esquema visual. 

Com ja he dit abans , per a la creació d'aquests, utilitzem un programa anomenat Gliffy, el qual té una simbologia molt determinada. Les tres simbologies més utilitzades són:





   
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/

Podem trobar més símbols amb les seves explicacions , cliqueu aquí:

 http://www.monografias.com/trabajos53/diagrama-de-flujo/Image7256.gif

A continuació us mostro un exemple de diagrama de flux d'una peixateria perquè us feu una idea de com són:




Finalment us deixo un exemple de Gliffy, fet per a mi. Per crear un fluxograma el que he fet ha estat entrar a la pàgina web :http://www.gliffy.com/index-g.php ,  a continuació he clicat a"start drawing" i se m'ha obert la pàgina en blanc i el costat hi havien figures geometriques i he anat construint el mapa d'idees que a continuació us deixo:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada