dissabte, 26 d’octubre del 2013

Naturalesa del llenguatge Audiovisual( Joan Ferrés)


L'altre dia a classe de  GTIC vam llegir el llibre de Joan Ferrés: "Vídeo y educación", concretament, els primers 4 capítols. El primer, "La tercera ola", parla sobre l'evolució de la humanitat al llarg dels última segles de la història i de les pors que han anat apareixent davant els canvis que se'ns han anat presentant. Aquest és a la vegada el tema principal que tracta el llibre. A més aquest capítol parla sobre el fet que avui en dia els canvis es produeixen amb més rapidesa que fa un temps.

El segon capitol anomenat “Un nuevo hombre”, ens parla sobre la forma de pensar actual de l'home, que segons l'autor, és diferent a la d'abans, ja que avui en dia pensem d'una forma més emocional que la del passat, que era més racional. Això és degut a que el nostre cervell està formar per dos hemisferis cerebrals:

  •    L'hemisferi dret: pot reconèixer formes, sons, espais. Per  tant se'l coneix com a hemisferi emocional.
  •     L'hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements. 

És a dir, que abans, l'hemisferi que predominava al cervell dels humans era l'esquerre, per tant, la part racional del cervell. En canvi actualment la part del cervell que predomina és l'emocional, és a dir, l'hemisferi dret.
       

El quart capítol, "Una nueva forma de conocer", parla sobre les noves tecnologies que han  aparegut a l'actualitat, ja que aquestes han alterat la nostra forma de pensar i comunicar-nos.


El cinquè  capítol és "Un nuevo lenguaje" i fa referència a les audiovisuals com a nou mitjà de comunicació. 

Font: Apunts de classe             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada