dijous, 24 d’octubre del 2013

Analitzem blocs Educatius!

El dia passat a classe de GTIC vam comentar el llibre de " Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents" i a partir d'aqui el professor ens va encarregar una tasca de analitzar blocs educatius i esbrinar:

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....) 
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,... 
  • Qui els publica? Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,... 
  • Quina plataforma utilitzen?
  •  Com són les entrades? 
  • Quines competències s’hi treballa? 
  • Hi ha comentaris? 
  • A qui va dirigit? 
  • Hi ha blocroll?
El blog que jo he escollit i que més m'ha agradat ha estat aquest:

                                      
                             


Principalment cal dir que aquest bloc és un bloc d'aula , és un bloc d'una llar d'infants. 

Dins d'aquest bloc hi ha publicades un ventall d'activitats i sortides que fan els infants durant la setmana. Els mestres de l'escola penjen les activitats, vídeos i fotografies de les activitats que realitzen els infants. Les publicacions que es realitzen en aquest bloc són entrades explicades pels mateixos mestres de la llar d'infants de la cucafera. 

La idea de fer un bloc es fa per tal que els pares i mares de l'escola s'assebentin del que fan els seus fills a l'aula i que també puguin comentar aquestes entrades al bloc per compartir opinions amb altres pares o bé amb les mestres de l'aula.

L'estructura en la qual està organitzada aquest bloc és la següent: 


Utilitzen una plantilla personalitzada amb el fons clar i la capçalera de color verd amb el nom del blog i també hi ha un apartat de pàgines estàtiques amb diversos apartats: Inici, Cargols, El Sol, Els Núvols, Espai cucafera, Formigues. 


Respecte a la seva estructura, hi ha alguns  gadgets com bé pot ser la llista de blocs i un  calendari amb els dies que té el més i més avall trobem els archius amb els mesos de l'any. Seguidament es pot observar que hi han comentaris recents que són els comentaris que realitzen els pares i mares d'aquests menuts. Una mica més abaix es pot observar que hi ha una llista de blocs que són diversos blocs recomanats per les mestres de la llar d'infants.

Hi ha publicats continguts diversos i amb formats diferents com pot ser imatges i alguns videos. Les entrades o posts mostren les activitats i experiències  que han tingut els infants. També cal destacar que algunes de les entrades que es publiquen contenen comentaris de pares o mares que mostren la seva opinió.

Un aspecte que m'ha cridat l'atenció són les imatges amb les explicacions corresponents i és una forma de tenir informades a les famílies del que els seus fills fan.


La meva opinió és que per el meu gust si és un bloc educatiu  hauria posat colors més vius o més colors, també hauria canviat el format de com està estructurat el blog, més ordenat i més especificat. 

M'ha agradat molt les explicacions de les mestres de cada post, perquè expliquen el que fan els infants i les seves experiències.

En general és un bloc força complert malgrat que milloraria alguns aspectes que he comentat anteriorment, però esta bastant bé i la informació que proporciona és correcte i interessant.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada