dimarts, 15 d’octubre del 2013

KEN ROBINSON

Bon dia a tots!

Fa uns quants dies a l'assignatura de Coed vam veure un vídeo de Ken Robinson, des del meu punt de vista va ser bastant interessant i entretingut. A més a més també vam fer un treball sobre aquest.

A continuació us presento breument un petit resum del treball que vam realitzar en grup de Ken Robinson.

Considerem que en Ken Robinson és un bon comunicador , ja que reuneix certs atributs indispensables per ser-ho.

Primerament, és una persona amb coneixements sobre el tema que exposa, fet que afavoreix la claredat conceptual del seu discurs i el dota de cohesió i coherència, ja que segueix un ordre en la seva exposició. Exposa la seva idea amb entusiasme per captar l'interès del públic.

A continuació hem vist que és una persona empàtica, ja que en la comunicació efectiva implica saber que pot interessar al nostre receptor. Aquesta capacitat de connectar amb el públic l'ajuda a crear un ambient més distès i relaxat i apropar-se, així, més a la seva audiència. També destaca la seguretat amb la que exposa, és segur de si mateix, ja que té la exposició ben preparada i coneix molt bé el tema del que parla.

Finalment hem observat que és un home creatiu i atrevit, ja que amb petits acudits entre la seva explicació capta l'atenció del seu públic i aconsegueix trencar amb la monotonia d'un discurs expositiu.

El discurs d'en Ken Robinson recull un important grapat d'arguments que giren al voltant d'una idea principal: L'escola mata la creativitat. Al llarg del seu discurs defensa que el sistema educatiu manté un injust esquema de prioritats, ja que anteposa la educació racional a la educació artística i creativa.

Pablo Picasso mencionava que "Tots els nens neixen artistes"  i en Ken Robinson defensa aquesta teoria. Considera que el fet de no donar importància a l'educació de caire més creatiu mata l'artista amb el que els nens neixen, conformant així amb el pas del temps, una societat basada en pensaments racionals i incapaç d'actuar mitjançant els impulsos i les emocions.

A continuació us deixo el vídeo perquè li doneu un cop d'ull, és força interessant!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada