dijous, 17 d’octubre del 2013

Els Canals RSS i la sindicació dels continguts. Ús dels agregadors

Benvolguts!

Avui a classe de GTIC el professor ens ha ensenyat una manera de visitar les pàgines webs de forma més ràpida, utilitzant l'RSS. 

Els canals RSS és una manera senzilla per a què puguis rebre directament al teu PC o pàgina web online informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides sense necessitat de visitar-les una a una. Aquesta visualització de les actualitzacions les podrem veure a través del gad
get RSS del blog.

La sindicació a través d'RSS, consisteix en que una vegada tinguem seleccionades les fonts d'interès, aquestes fonts ens enviaràn avisos de la seva actualització, sense haver de visitar aquell blog constanment. D'aquesta manera aconseguirem agilitat i ens estalviarem temps buscant les pàgines web. Per poder aconseguir-ho hem d'afegir al nostre blog l'agregat d'RSS, en el qual anotarem les nostres fonts d'interès.

Els canals RSS , són una eina eficaç  i ens permet veure aquella informació que és del nostre interès sense perdre temps.


Les RSS són una eina molt eficaç ja que uneix a diferents persones de llocs ben distants i amb uns interessos comuns per intercanviar temes, idees, notícies,… i ajudar a l’hora de realitzar activitats perquè es poden facilitar informació.

 Es tracta d’una eina senzilla i això facilita que tothom tingui accés a ella: mestres, professors, alumnes, etc. Tant els alumnes com els professors en poden fer ús per compartir materials, dubtes, inquietuds, etc. Es tracta d’un treball col·laboratiu en la línia d’algunes de les eines 2.0.

 Pel que fa a les avantatges, el format RSS permet estar contínuament informat de les novetats produïdes al portal de la seu electrònica, sense necessitat de facilitar dades ni adreça d’e-mail a ningú, de manera que l’usuari es manté anònim per al web editor. Es pot triar, de manera individual i privada, quina informació es vol rebre.

Font: http://blocs.xtec.cat/educacio20/rss-i-educacio/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada