dimecres, 30 d’octubre del 2013

Creative commons i Copyright

Avui a classe de Gtic hem parlat sobre quins tipus de llicències ens permeten copiar o bé ens restringien agafar les coses de les pàgines web o d'internet.

És important saber que és  Creative Commons,  és una llicència que decideix posar l'autor d'una imatge o qualsevol tipus d'informació, per tal de què altres usuaris utilitzin la seva informació o imatge en altres llocs de manera legal.  És una llicència gratuïta amb la qual pots decidir si el teu document es pot copiar o no. No tenim tots els drets d'allò que hem creat. Per altra banda també podem trobar la llicència Copyright, aquesta és una llicència que tu obtens pagant per tal que la teva obra no es pugui copiar ni modificar, només es pot consultar. Els documents están protegits pels drets d'autor i si ho copies et poden multar perquè la persona paga cada mes.



Un exemple podria  ser  Flickr, un portal web on es poden trobar imatges amb llicència Creative commons. També un altra exemple seria Jamendo.

Existeixen diferents tipus de condicions de les llicències Creative commons:


  • Reconeixement
  • Reconeixement no comercial
  • Sense obres derivades
  • Compartir igual
També existeixen diversos tipus de llicències. Aquestes són:



  • Reconeixement (by): Es permet qualsevol ús de l'obra, incloent-hi una finalitat comercial, la creació d'obres derivades i la seva distribució sense cap restricció.
  • Reconeixement- No Comercial-(by-nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
  • Reconeixement-No Comercial-CompartirIgual(by-nc-sa)No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades. La seva distribució s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
  • Reconeixement-CompartirIgual(by-sa): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual que la que regula l'obra original.
  • Reconeixement-SenseObraDerivada(by-nd): Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.


Haver parlat sobre aquests temes a classe m'ha fet pensar i adonar-me que gairebé tots "agafem" fotografies molt sovint. Per aquest motiu a dia d'avui m'he proposat que a partir d'ara no agafaré més fotografies que no tinguin llicència sinó que intentaré agafar fotografies que sàpiga de ben segur que són fotografies que tenen llicències creative commons. També parlar sobre aquests temes m'ha fet reflexionar sobre la cantitat de persones que molt sovint agafen fotografies sense llicències i ara que ja sé una mica més sobre el tema, com bé he dit abans intentaré agafar fotografies que sàpiga que tenen llicència.


Font: explicacions de classe


dilluns, 28 d’octubre del 2013

Google sites

Benvolguts!

Avui a classe de Gtic hem après un nou programa, aquest s'anomena Google sites.

Google sites és una aplicació que permet crear un lloc web o una intranet d'una forma tant simple com editar un document. Amb Google sites els usuaris poden reunir en un únic lloc i d'una forma ràpida informació variada, inclosos vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text. A més a més permet compartir informació amb facilitat per veure-la  compartir-la amb un grup reduït de col · laboradors o amb tota la seva organització.

Hem utilitzat aquest programa desconegut, i en grups hem creat la nostra google sites personalitzada. Per fer-ho hem entrat al nostre compte de Gmail i un cop hem entrat el nostre compte hem entrat a l'apartat de google sites. A continuació hem clicat a "crear un nou site" i hem escollit el nom, disseny,plantilla, tema etc. Seguidament un cop hem creat el nostre google site hem començat a afegir-hi informació.


La informació d'aquesta entrada l'he extret de apunts de classe i també d'aquesta pàgina que a continuació us mostro: http://es.wikipedia.org/wiki/Google_Sites

Primer contacte amb el Twitter

Hola a tots!

Avui us parlaré d'un nou programa que hem treballat a classe d'avui, aquest s'anomena Twitter.

Twitter és una xarxa social amb format "microblogging" (variant dels blogs) que permet a l'usuari enviar i rebre missatges de text de fins a 140 caràcters (twitts). Aquesta xarxa social serveix bàsicament per comunicar-se i compartir. La seva diferència radica en la brevetat dels seus missatges i en la facilitat de publicació.

Diferents tecnicismes:


  • Followers: Seguidors
  • Twitts: Són els estats que anem posant
  • Re-twitejar: Compartir un estat d'un dels teus.


https://twitter.com/

dissabte, 26 d’octubre del 2013

Visita a l'auditori

Hola bon dia a tothom!

Avui em venia de gust parlar-vos de la sortida que vam fer ahir amb un petit grup de la classe. Bé doncs ahir dia 25 d'octubre vam asisitir a l'auditori a veure l'OBC i el concert amb clarinet de Mozart.

El concert va començar a les 8:30 h de la tarda i es va acabar a les 10:45.

La primera part del concert va començar amb Laura Ruiz Ferreres amb el seu clarinet i l'acompanyament del Cor Madrigal, i amb Yann Beuron i Jan Petryka com a tenors i José Antonio López, baríton.


 A la segona part del concert van actuar Isabel Monar, soprano i Marina Rodríguez-Cusí, mezzoprano amb l'acompanyament del Cor Lieder Càmera.

La primera part va estar bé però la segona part no em va agradar gens ja que se'm va fer molt pesat i lent.

Prezi


Hola Bona tarda a tothom, a continuació us parlaré d'un nou programa per fer presentacions que hem treballat avui a classe de GTIC.


Prezi és un lloc web que ens permet crear, explorar i compartir idees a través de presentacions en línia. Permet crear texts instantanis, plantilles, inserir arxius multimèdia,zooms dinàmics,distribució,ocupació infinita multimèdia i treballar amb una diapositiva. El servei de Prezi és  gratuït i  participes en línia.

Al contrari que el power point, el prezi es basa més en l'hemisferi dret del nostre cervell, és a dir, en les emocions i sentiments.

Característiques principals:

Una particularitat fonamental de Prezi és la probabilitat  d'estructurar la informació en forma d'un esquema i mostrar-ho amb la independència sense la connexió de diapositives. D'aquesta manera, el conferenciant o qui consulta una exposició pot accedir a qualsevol contingut amb només clicar.

Una altre característica és que el Prezi permet treballar on-line amb totes les seves eines de forma gratuïta, però hi ha diverses modalitats de pagament que permeten ocultar els treballs on-line i protegir-los, i ofereixen més capacitat d'emmagatzematge que la versió gratuïta.

Avantatges a nivell educatiu del prezi:


Prezi assegura l'impacte visual del contingut. Amb la facilitat d'importar imatges, mapes, documents PDF i l'experiència cinematogràfica de la funció de “zoom”, els alumnes sentiran com si es transportaran a el “món” que hagis dissenyat.


Prezi és una pissarra interactiva amigable. És interessant oferir aquestes presentacions als joves a través de l'iPad, doncs poden prestar especial atenció amb la navegació tàctil.

Prezi pot mantenir en el domini públic a la Internet perquè els alumnes revisin tot el material des d'on vulguin.

Prezi és una gran eina per a les sessions interactives en classe o projectes de grup. Els estudiants poden col·laborar en temps real (fins a un màxim de 10) a l'aula o a casa.

Es pot convertir un arxiu de PowerPoint a Prezi amb la funció “PowerPoint Import”.


Per poder posar el prezi al meu blog he hagut que copiar el codi embed de la presentació. En el prezi sota de cada presentació surt la paraula "insertar", si cliquem en ella s'obté directament el codi embed que es copia al blog amb la opció HTML.

El tema triat tracta sobre els animals, ja que el professor ens va donar la idea de fer-ho dels animals, ja que és un tema que es pot ampliar bastant. A continuació podeu veure el  prezi fet per a mi.



    Informació extreta de explicacions i apunts de classe.

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Prezi

    Naturalesa del llenguatge Audiovisual( Joan Ferrés)


    L'altre dia a classe de  GTIC vam llegir el llibre de Joan Ferrés: "Vídeo y educación", concretament, els primers 4 capítols. El primer, "La tercera ola", parla sobre l'evolució de la humanitat al llarg dels última segles de la història i de les pors que han anat apareixent davant els canvis que se'ns han anat presentant. Aquest és a la vegada el tema principal que tracta el llibre. A més aquest capítol parla sobre el fet que avui en dia els canvis es produeixen amb més rapidesa que fa un temps.

    El segon capitol anomenat “Un nuevo hombre”, ens parla sobre la forma de pensar actual de l'home, que segons l'autor, és diferent a la d'abans, ja que avui en dia pensem d'una forma més emocional que la del passat, que era més racional. Això és degut a que el nostre cervell està formar per dos hemisferis cerebrals:

    •    L'hemisferi dret: pot reconèixer formes, sons, espais. Per  tant se'l coneix com a hemisferi emocional.
    •     L'hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements. 

    És a dir, que abans, l'hemisferi que predominava al cervell dels humans era l'esquerre, per tant, la part racional del cervell. En canvi actualment la part del cervell que predomina és l'emocional, és a dir, l'hemisferi dret.
           

    El quart capítol, "Una nueva forma de conocer", parla sobre les noves tecnologies que han  aparegut a l'actualitat, ja que aquestes han alterat la nostra forma de pensar i comunicar-nos.


    El cinquè  capítol és "Un nuevo lenguaje" i fa referència a les audiovisuals com a nou mitjà de comunicació. 

    Font: Apunts de classe             

    Programari lliure i privatiu

    Benvolguts!

    A la passada classe de Gtic el professor ens va parlar sobre el programari lliure i privatiu.


    El programari lliure i el privatiu són els dos tipus de software més oposats que podem trobar, ja que el programari lliure pot ser usat,estudiat i modificat sense cap mena de restricció i també es pot copiar i redistribuir perquè el següent usuari pugui fer el mateix.

     En canvi, el programari privatiu  és aquell que té restriccions d'ús i modificació. No es pot copiar ni redistribuir versions modificades. No tenim accés al codi de font. A més a més aquest programari no és gratuït. Només pot ser modificat pels seus creadors.

    Cultura lliure: Tota creació que promou la elaboració i difusió  de continguts d'acord amb els principis de llibertat del software lliure.


    Font: Apunts de classe










    Programari online i local

    Hola a tots!

    Avui us parlaré del programari online i el programari local.

    Programari online: són els programes que serveixen per a fer diferents treballs i es troben a la intranet.
    Programari local: són diferents programes de treball que no es necessari utilitzar internet per poder utilizar-los.

    dijous, 24 d’octubre del 2013

    Analitzem blocs Educatius!

    El dia passat a classe de GTIC vam comentar el llibre de " Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents" i a partir d'aqui el professor ens va encarregar una tasca de analitzar blocs educatius i esbrinar:

    • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....) 
    • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,... 
    • Qui els publica? Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,... 
    • Quina plataforma utilitzen?
    •  Com són les entrades? 
    • Quines competències s’hi treballa? 
    • Hi ha comentaris? 
    • A qui va dirigit? 
    • Hi ha blocroll?
    El blog que jo he escollit i que més m'ha agradat ha estat aquest:

                                          
                                 


    Principalment cal dir que aquest bloc és un bloc d'aula , és un bloc d'una llar d'infants. 

    Dins d'aquest bloc hi ha publicades un ventall d'activitats i sortides que fan els infants durant la setmana. Els mestres de l'escola penjen les activitats, vídeos i fotografies de les activitats que realitzen els infants. Les publicacions que es realitzen en aquest bloc són entrades explicades pels mateixos mestres de la llar d'infants de la cucafera. 

    La idea de fer un bloc es fa per tal que els pares i mares de l'escola s'assebentin del que fan els seus fills a l'aula i que també puguin comentar aquestes entrades al bloc per compartir opinions amb altres pares o bé amb les mestres de l'aula.

    L'estructura en la qual està organitzada aquest bloc és la següent: 


    Utilitzen una plantilla personalitzada amb el fons clar i la capçalera de color verd amb el nom del blog i també hi ha un apartat de pàgines estàtiques amb diversos apartats: Inici, Cargols, El Sol, Els Núvols, Espai cucafera, Formigues. 


    Respecte a la seva estructura, hi ha alguns  gadgets com bé pot ser la llista de blocs i un  calendari amb els dies que té el més i més avall trobem els archius amb els mesos de l'any. Seguidament es pot observar que hi han comentaris recents que són els comentaris que realitzen els pares i mares d'aquests menuts. Una mica més abaix es pot observar que hi ha una llista de blocs que són diversos blocs recomanats per les mestres de la llar d'infants.

    Hi ha publicats continguts diversos i amb formats diferents com pot ser imatges i alguns videos. Les entrades o posts mostren les activitats i experiències  que han tingut els infants. També cal destacar que algunes de les entrades que es publiquen contenen comentaris de pares o mares que mostren la seva opinió.

    Un aspecte que m'ha cridat l'atenció són les imatges amb les explicacions corresponents i és una forma de tenir informades a les famílies del que els seus fills fan.


    La meva opinió és que per el meu gust si és un bloc educatiu  hauria posat colors més vius o més colors, també hauria canviat el format de com està estructurat el blog, més ordenat i més especificat. 

    M'ha agradat molt les explicacions de les mestres de cada post, perquè expliquen el que fan els infants i les seves experiències.

    En general és un bloc força complert malgrat que milloraria alguns aspectes que he comentat anteriorment, però esta bastant bé i la informació que proporciona és correcte i interessant.








    dimecres, 23 d’octubre del 2013

    Naturalesa i estructura del Power point

    Hola a tothom!!

    Avui us parlaré dels tipus de programes per crear presentacions, i també d'un en concret, el Power Point.

    Per a crear presentacions hi ha diversos tipus programes, d'aquests convè connèixer:


    • El Microsoft Power point, que és el més utilitzat i que més possibilitats creatives i multimedials dóna avui en dia.


    • L'Impress, una alternativa de molta qualitat, lliure i gratuïta per aquells qui volen treballar sense tenir els condicionants d'utilitzar un programa propietari com el Power point
    • També hem de destacar les presentacions que podem crear amb el servei online Google Docs. És un servei gratuït però no lliure.
    • Slideshare: és un servei online que permet publicar presentacions fetes en power point.
    Power Point és un programa dissenyat per fer presentacions amb text esquematitzat, així com presentacions en diapositives, animacions de text i imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador. Se li poden aplicar diferents dissenys de tipologia, plantilla i animació. Aquest tipus de presentacions solen ser més pràctiques que les de Microsoft Word.

    Informació extreta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint



     Les 12 propostes del power point:



    • Substitució de les tradicionals diapositives de fotografies
    • Fer possible l'accès aleatori a qualsevol imatge de manera que el mestre pugui flexibilitzar el seu discurs.
    • Crear un sac de sons i melodies, mitjançant enllaços entre textos escrits.
    • També ens pot servir per a crear material escrit, en forma d'esquema.
    • Interacció amb el grup classe creant una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços amb les respostes, com si es tractés d'un joc.
    • Si a una diapositiva col.loquem un llorigó podem proposar als alumnes que el trobin.
    • Demanem un power point com a treball avaluable als nostres alumnes.
    • Construir entre tots un power point.
    • Utilitzar una tablet com una pissarra.
    • No cal portar les presentacions acabades, podem construir-la entre tots.
    • Es pot utilitzar com una eina d'estudi a les classes d'educació artística.
    • Per als més petits la podem utilitzar com el bagul dels contisal.tes.
    • Podem utilitzar el power point per recollir idees i poder-les plasmar en format digital.

    Les presentacions a l'escola poden tenir dos tipus d'usos:

    Ús tradicional: el principal desavantatge és que està encaminat, bàsicament, a transmetre informació. Però per altra banda és útil, ja que permet que l'alumne pugui llegir què diu el mestre i copiar una informació sintetitzada. A més a més amb aquest ús també es poden incorporar imatges per fer el text més entenedor.

    Ús creatiu: els trets identificatius d'aquest ús del power point són la interacció entre l'alumne i el mestre o entre alumnes, s'ofereix una activitat més encaminada cap a treballar emocions i propiciar l'estructuració la síntesi i la reflexió dels continguts, faciliten la creació i l'aprenentatge cooperatius.

    Avantatges:  


    • El que apareix en el PowerPoint, és a dir, en la pantalla, li serveix com a guia a l'alumne per a l'explicació del mestre.
    • Les imatges són més il·lustratives.
    • L'alumne té més facilitat a l'hora de prendre apunts, ja que té una forma esquematitzada.
    • Gràcies als diferents recursos, es pot diferenciar els continguts o qualsevol tema i subtema amb diferents colors, tamanys de lletres, etc.

    Inconvenients: 
    • Es converteix en un discurs transmissiu i seqüencial, on l'orador es dirigeix al públic.
    • Hi ha, a vegades, massa informació en les diapositives i la lectura no és clara.
    • L'orador tendeix a llegir i no explica el contingut aprofunfint en el tema.
    • A vegades no es segueix un ordre estètic i s'abusa de: colors, ús multimedia, sons, transicions, etc.
    • Es crea un doble discurs on l'orador parla i al mateix temps l'alumne llegeix el PowerPoint.
    • L'aula està a les fosques i el públic, acaba amb un cansament considerable.


    Les Presentacions a l’escola s’han basat amb l’ús del Power point , ja que és una eina molt útil i fácil d’utilitzar, a més a més és una eina que incorpora plantilles per a les diferents diapositives ,diferents transicions i animacions així com també el color que volem utilitzar, la mida de la lletra i el tipus de lletra que volem escollir. 



    A les escoles casi sempre al llarg dels anys s’ha utilitzat aquesta eina, ja que per els alumnes era i és una eina molt fácil d’utilitzar.


    A l’assignatura de Gtic el professor ens va presentar diverses eines per a fer presentacions, i una altre de les eines que em va cridar l'atenció  i que molts companys en van fer ús per a l’exposició de Identitat i Territori va ser el programa Prezi, ja que és una eina també molt útil i de fácil ús, la única diferència és que el power point és un programa que t’has de descarregar de l’ordinador i guardar el teu escriptori per poder-ne fer ús,  i en canvi el prezi és una aplicació de internet que t’has de registrar i quan hi vulguis accedir hauràs de posar el teu correu electrònic i la contrasenya. 


    El que jo penso en quan a les presentacions és que hi han moltes eines de utilizar per fer 
    presentacions i que són molt útils i clares, hem de buscar una eina bona i crear una bona 
    presentació perquè així el públic li cridi l’atenció i es fixi, hem de cridar l’atenció amb les imatges, els videos, el text i sobretot també les animacions.

    Les presentacions de ús creatiu podrien ser el Programa com el Prezi que és més útil 
    actualment i d’ ús tradicional el power point ja que ja fa anys que s’utilitza i és una eina fácil. A mi personalment em va millor el power point ja que fa molts anys que l’utilitzo i em va la mar de bé. 


    dimarts, 22 d’octubre del 2013

    Descripció

    Benvolguts!

    Fa una setmana apròximadament el professor de Comunicació oral Escrita i Digital ens va parlar sobre les descripcions de les persones i a continuació ens va demanar una tasca que consistia que haviem de descriure un company o companya de la classe. I l'activitat de avui ha estat llegir davant de tothom la descripció del company o companya que describiem.

    Un cop hem acabat la descripció, el professor i els alumnes ens avauluaven dient que haviem fet bé i que haviem fet malament i en què podiem millorar , i aixi també ho tindriem en compte per a la pròxima vegada.

    La companya que jo he descrit es diu Andrea Puch.


    toquem amb guitarres!



    Avui a classe de mùsica hem après a tocar amb guitarra. El professor el dia passat ens va dir que portesim guitarres i avui ens ha ensenyat a tocar tres acords, i un cop sabiem els tres acords, ens ha ensenyat a tocar algunes cançons infantils.


    dilluns, 21 d’octubre del 2013

    Blogosfera i ús educatiu

    Benvolguts!

    Avui us parlaré de la blogosfera i ús educatius dels blocs.


    Un blog: és un lloc web que s'actualitza periodicament i on l'informació queda organitzada per ordre cronòlogic. És molt fàcil de crear i actualitzar. A més a més permet als lectors comentar, establir una conversa on es comparteixen coneixements. Aquestes comunitats i els seus intercanvis constitueixen la blogosfera.

    Fonamentalment serveix per exposar i intercanviar idees, és una eina de publicació i comunicació.


    Està compost per entrades organitzades mitjançant cronologia inversa (del més nou al més vell).
    Permeten als lectors interactuar, compartir coneixements, reflexionar, debatre... amb l'autor o amb altres blocs que parlen del mateix tema.

    La blogosfera: és el terme amb el qual s'agrupa la totalitat de weblogs. És un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global.

    Parlem de blogosfera educativa quan ens referim a les xarxes de blogs relacionades amb els contextos educatius, des dels blogs de centres... Els blogs utilitzats en contextos educatius, principalment destinats als processos d'ensenyament i aprenentatge, es diuen edublogs.

    Activitats que es poden fer amb un bloc:


    • Col.laboracions dels alumnes en una revista d'aula o centre, podem trobar textos informatius o d'opinió.
    • Selecció de treballs per a carpetes d'aprenentatge digitals trobem treballs realitzats per alumnes. El blog pot ser individual o col.lectiu, si es col.lectiu s'assignarà una màteria a cada alumne.
    • Respostes que els alumnes deixen en el blog d'un professor.
    • Entrades dels alumnes en blogs col.lectius administrat per el professor o els mateixos alumnes. Ex: ressenyes de llibres, problemes plantejats,verificació de dades.
    • Entrades de blogs individuals.
    Els blogs serveixen per participar i compartir, per pensar, per obaretiquetar l'entrada de la qual parlaré, per escriure.

    Hi han diversos tipus de blogs:

    -Més enllà de l'aula

    Blogs de centre que dins d'aquests podem trobar textos informatius, imatges de les activitats realitzades dins o fora del centre. De vegades és el mitjà on els alumnes penjen els seus treballs.

    Blogs destinats a seminari i cursos de formació en TIC per al Professorat: Els professors que imparteixen cursos o coordinen seminaris de formació en TIC solen usar blogs o wikis com a recurs perquè els assistents puguin tenir les informacions i tutorials a disposició seva de manera permanent.

    Blogs de professors: En aquest escriuen  les seves reflexions sobre educació, metodologia en àrees concretes, etc.

    - Blogs d'aula

    Blog d'aula del professor: la principal funció és proporcionar als alumnes informació, proposar activitats. El blog d'aula del professor pot limitar-se en donar instruccions, però sovint es busca l'interacció de l'alumnat.

    Blog de professor-alumnes: En aquest tipus de blog hi podem trobar informació del professor i entrades dels alumnes. Però també podem trobar altres activitats com alumnes que comentin algun fragment.

    Blog d'aula de l'alumne: Els blogs creats per alumnes poden tenir diferents tipus de funcions:

    • Publicació de les tasques
    • Tasques proposades a classe
    • carpeta d'aprenentatge: mostra de treballs d'una assignatura
    • Guia de navegació: trobem  enllaços relacionats amb l'assignatura.
    • Guia de recursos del blog
    • Temes lliures
    Per què pot ser útil utilitzar un blog en educació?

    És una eina que incrementa les possibilitats de comunicació i afavoreix l'activitat dels alumnes. Fonamenta la interacció entre alumnes i professor. El blog serveix per pensar,escriure,compartir i participar.

    Referències:


    •  Llibre "Usos educatius  dels blogs. Recursos,orientacions i experiències per a docents". 
    • Apunts anotats a classe



    dijous, 17 d’octubre del 2013

    Els Canals RSS i la sindicació dels continguts. Ús dels agregadors

    Benvolguts!

    Avui a classe de GTIC el professor ens ha ensenyat una manera de visitar les pàgines webs de forma més ràpida, utilitzant l'RSS. 

    Els canals RSS és una manera senzilla per a què puguis rebre directament al teu PC o pàgina web online informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides sense necessitat de visitar-les una a una. Aquesta visualització de les actualitzacions les podrem veure a través del gad
    get RSS del blog.

    La sindicació a través d'RSS, consisteix en que una vegada tinguem seleccionades les fonts d'interès, aquestes fonts ens enviaràn avisos de la seva actualització, sense haver de visitar aquell blog constanment. D'aquesta manera aconseguirem agilitat i ens estalviarem temps buscant les pàgines web. Per poder aconseguir-ho hem d'afegir al nostre blog l'agregat d'RSS, en el qual anotarem les nostres fonts d'interès.

    Els canals RSS , són una eina eficaç  i ens permet veure aquella informació que és del nostre interès sense perdre temps.


    Les RSS són una eina molt eficaç ja que uneix a diferents persones de llocs ben distants i amb uns interessos comuns per intercanviar temes, idees, notícies,… i ajudar a l’hora de realitzar activitats perquè es poden facilitar informació.

     Es tracta d’una eina senzilla i això facilita que tothom tingui accés a ella: mestres, professors, alumnes, etc. Tant els alumnes com els professors en poden fer ús per compartir materials, dubtes, inquietuds, etc. Es tracta d’un treball col·laboratiu en la línia d’algunes de les eines 2.0.

     Pel que fa a les avantatges, el format RSS permet estar contínuament informat de les novetats produïdes al portal de la seu electrònica, sense necessitat de facilitar dades ni adreça d’e-mail a ningú, de manera que l’usuari es manté anònim per al web editor. Es pot triar, de manera individual i privada, quina informació es vol rebre.

    Font: http://blocs.xtec.cat/educacio20/rss-i-educacio/



    Glossari

    Hola bon dia a tothom!!

    Avui m'agradaria parlar-vos d'alguns aspectes que cal tenir en compte per el nostre bloc per tal de saber fer-lo servir.

    Blogroll: Es tracta d'un menú que es mostra a la portada, en el qual apareix la llista de blogs que segueix l'autor d'aquell blog.

    Comentaris: Els comentaris en un blog són els mètodes de comunicació entre l'autor i el lector. Segons el tipus de funcionament del blog, els comentaris poden ser anònims o només per les persones que es registren.

    Enllaç permanent(permalink): Tot i que el blog són un seguit d'articles, cada entrada és una pàgina independent amb una direcció específica.

    Etiquetes i categories: Aquests elements faciliten l'organització i identificació dels continguts al blog.

    Ping: És el sistema que s'utilitza per difondre els nostres articles.

    Post: Article o entrada, el cos de contingut que forma el blog.

    Reetroenllaços(trackbacks):  Quan en un blog es fa referència a una informació que ha estat extreta d'un altre lloc, trobarem un enllaç que ens dirigeixi aquella pàgina web.

    RSS,feed o sindicació: La sindicació a través d'RSS, consisteix en què una vegada tinguem seleccionades les fonts d'interès, aquestes fonts ens enviaràn avisos de la seva actualització, sense haver de visitar aquell blog constantment. Per poder aconseguir-ho hem d'afegir al nostre blog l'agregat d'RSS, en el qual anotarem les nostres fonts d'interès.

    Els gadgets: són continguts en miniatura actualitzats i dinàmics que es poden posar en el blog.

    dimarts, 15 d’octubre del 2013

    KEN ROBINSON

    Bon dia a tots!

    Fa uns quants dies a l'assignatura de Coed vam veure un vídeo de Ken Robinson, des del meu punt de vista va ser bastant interessant i entretingut. A més a més també vam fer un treball sobre aquest.

    A continuació us presento breument un petit resum del treball que vam realitzar en grup de Ken Robinson.

    Considerem que en Ken Robinson és un bon comunicador , ja que reuneix certs atributs indispensables per ser-ho.

    Primerament, és una persona amb coneixements sobre el tema que exposa, fet que afavoreix la claredat conceptual del seu discurs i el dota de cohesió i coherència, ja que segueix un ordre en la seva exposició. Exposa la seva idea amb entusiasme per captar l'interès del públic.

    A continuació hem vist que és una persona empàtica, ja que en la comunicació efectiva implica saber que pot interessar al nostre receptor. Aquesta capacitat de connectar amb el públic l'ajuda a crear un ambient més distès i relaxat i apropar-se, així, més a la seva audiència. També destaca la seguretat amb la que exposa, és segur de si mateix, ja que té la exposició ben preparada i coneix molt bé el tema del que parla.

    Finalment hem observat que és un home creatiu i atrevit, ja que amb petits acudits entre la seva explicació capta l'atenció del seu públic i aconsegueix trencar amb la monotonia d'un discurs expositiu.

    El discurs d'en Ken Robinson recull un important grapat d'arguments que giren al voltant d'una idea principal: L'escola mata la creativitat. Al llarg del seu discurs defensa que el sistema educatiu manté un injust esquema de prioritats, ja que anteposa la educació racional a la educació artística i creativa.

    Pablo Picasso mencionava que "Tots els nens neixen artistes"  i en Ken Robinson defensa aquesta teoria. Considera que el fet de no donar importància a l'educació de caire més creatiu mata l'artista amb el que els nens neixen, conformant així amb el pas del temps, una societat basada en pensaments racionals i incapaç d'actuar mitjançant els impulsos i les emocions.

    A continuació us deixo el vídeo perquè li doneu un cop d'ull, és força interessant!!




    Pensant amb els altres

    Fa uns dies a Seminari vam veure un documental molt interessant i m'agradaria que li feu un cop d'ull:



    Aquest vídeo és un documental premiat per la tendresa alhora d'explicar l'aprenentatge en una escola. Aquest documental recull les històries i la convivència entre un mestre i els seus alumnes al llarg d’un any en una escola d’un poblet de vuit mil habitants del Japó on hi transcorren les històries dels nens i nenes de la classe de quart a. Un document molt interessant on es posen de manifest conceptes interessants com l’amor, el vincle, l’escolta activa, la cooperació o l’aprenentatge alternatiu; així com l’observació dels conflictes i la seva gestió; i l’eficàcia verbal i corporal del professor  per fer front als diversos episodis transcorreguts durant el curs escolar.

    Toshiro Kammori és el mestre que li agrada molt fer la feina que intenta fer possible l'aprenentatge i la diversió. En aquest documental es veurà com el mestre aconsegueix amb habilitat que els nens avançin amb l'aprenentatge, però sobretot amb l'art de viure.

    Veure aquest documental m'ha agradat molt, ja que és molt interessant com el mestre amb tendresa aconsegueix que els nens siguin feliços i sobretot que aprenguin. També trobo molt interessant que els problemes personals dels alumnes els treguin a classe i els comparteixin amb els companys, així és una manera de fer més lleuger el dolor. Trobo molt interessant aquest documental, el recomanaria a tothom!



    dimarts, 8 d’octubre del 2013

    Les videolliçons i els videos motivadors


    Benvolguts!


    Avui us vull parlar sobre les vídeo lliçons i els videos motivadors i la seva gran diferència ja que ho hem treballat avui a classe de Gtic.  Bé doncs les videos lliçons tenen la funció de lliçó magsitral. Corre el risc d'oferir massa informació, i és més difícil la seva comprensió i retenció. Són vídeos pensats per assolir unes idees de forma individual. Amb aquest tipus de vídeos utilitzem l'hemisferi esquerra del nostre cervell, ja que és l'encarregat de la part cognitiva. Basicament aquest tipus de videos no fan sentir emocions ni sentiments.

    Són vídeos en els quals el seu objectiu és informar sobre un tema determinat, per exemple la història de Catalunya, tal i com veiem en el vídeo


    La música que s'utilitza en aquest tipus de vídeo és una música ambiental, per tant no és usada per cap finalitat emocional ni convencedora. 





    D'altre banda, també hem treballat un altre tipus de vídeos que són els vídeos motivadors.


    Els vídeos motivadors són aquells vídeos que mentre es treballa un tema provoca a l'estudi d'aquest. El seu objectiu és estimular la participació en l'aprenentatge. Amb aquest tipus de vídeos ja treballem tots  dos hemisferis, tant el dret que és el dels sentiments, com l'esquerra.

     Un exemple molt clar de vídeo motivador són els anuncis de la televisió. En aquest tipus de vídeos s'utilitzen molt les imatges i les músiques, ja que a través d'aquestes és més fàcil arribar a impresionar al públic.


    El vídeo que hem vist s'anomenava ''Dinner for two'' en el qual dos camaleons lluiten pel seu territori i una granota fa d'intermediaria. 













    dilluns, 7 d’octubre del 2013

    primera creació d'un video de youtube

    Avui a classe de GTIC el professor ens ha ensenyat com crear un video amb el programa youtube, a continuació ens ha dit que per parelles gravesim un vídeo que tingués un inici i un final. 

    A continuació us deixo el video  que hem realitzar jo i la meva companya carla melo, anomenat "la gran caiguda" que consisteix que una noia va tranquil.lament caminant pel passadís de la universitat i una altre noia que estava fent fotocopies,veu que es fa mal i l'ajuda. Aquest vídeo que he realitzat junt a la meva companya carla Melo ha sigut la meva primera experiència com a editora i creadora d'un vídeo de youtube. Per fer el video primer vam pensar del tema que podia tractar i a continuació vam gravar les escenes el passadís de la universitat. Un cop gravades, vam entrar a Youtube i vam editar el vídeo (juntar les escenes i tallar les parts inecesàries, posar text i música al vídeo...) un cop vam editar el vídeo el vam penjar a la web.


    .

    dimarts, 1 d’octubre del 2013

    La meva primera partitura



    Avui a la classe de música hem hem après ha utilitzar el programa Noteflight www.noteflight.com que et permet crear qualsevol cançó o melodia de la manera més ràpida i senzilla. A continuació hi ha una mostra de la cançó Frere Jaques realitzada a la classe.