dilluns, 11 de novembre del 2013

Setmana de pràctica i reflexió educativa

Avui hem començat la setmana de pràctica i reflexió educativa.

La primera activitat que em dut a terme ha estat que a vingut en Jaume Cela a la nostre facultat a fent-se una conferència sobre la reflexió de l'educació i els quatre reptes a l'escola.

A continuació la segona activitat que hem fet ha consistit en una travessa d’orientació des de baixador de vallvidrera fins a sant cugat. És una activitat dins de l`área de educació física, que consistia gaudir de la natura i coneixer una manera de treballar amb els nens amb el medi natural.


El segon dia de la setmana d’activitats extraordinàries, hem fet una vista al museu d’d'art de Catalunya.
Hem anat de visita el museu nacional de catalunya a fer una activitat sobre plàstica que consistia en  fer una activitat com si fóssim nens petits, l’activitat consistia en una tria d’escultures de la col·lecció d’art modern que ens va fer descobrir l’ofici d’escultor a través de propostes sensorials i de moviment, vam recrear les qualitats de diferents materials, formes de volums que ha emprat l’artista en cada ocasió per expressar el seu art.
                            
                                        

                                        

Els dies 13 i 14 de novembre he fet la visita a una escola a una classe d’infantil. L’activitat consistia a fer l’observació dels infants durant tot un dia.

Jo vaig anar a una escola concertada que té tres linies per curs, l'escola era l'Escola Pia de Caldes de Montbui.

La classe que vaig estar va ser la classe de P5 “els beisbols”, eren nens de entre 4 i 5 anys.

La experiència de poder compartir dos magnífics dies amb els nens va ser increïble perquè vaig aprendre molt i vaig veure tot el que feien, com es comportaven, la relació que tenien amb la mestre i amb els companys i també la participació a l'aula.

Aquí us deixo algunes imatges de l'escola:



                               

                                 

                                 

L'últim dia de la setmana de reflexió i pràctica educativa va ser divendres i vam fer dues activitats. La primera va ser un concert dirigit a infants de l’etapa infantil (0-6 anys), a càrrec d’una companyia que es dediquen a fer espectacles musicals. Les activitats que plantejaven van ser molt dinàmiques i divertides.

E  Al grup de professionals van anar fent que la gent participés tant cantant com ballant. També van utilitzar molts materials com capses o vaixells fets manualment i molt atractius per als nens i nenes.

L  La segona activitat va consistir en una Conferència: "Pissarres digitals interactives i tauletes digitals a l’aula" era una xerrada sobre la introducció de les noves tecnologies en els processos d'ensenyament-aprenentatge.      


                                     
                                    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada