divendres, 27 de setembre del 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.



Aquest llibre està escrit per Francesc Balaguer i Felipe Zayas, es titula “Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències”.

El llibre tracta de com introduir els blocs a l’educació i els diferents tipus de blogs que podem trobar.

Des del meu punt de vista aquest llibre ens pot servir per consultar qualsevol dubte que tinguem sobre els blocs, també ens pot orientar sobre els passos que cal fer per realitzar alguna tasca relacionada amb els blocs.

Jo penso que ens serà bastant útil per consultar el que faci falta.


dijous, 26 de setembre del 2013

Netvibes i Marcadors Google Chrome


Benvolguts!

Avui he creat el meu compte a una pàgina web, aquesta s'anomena Netvibes,  és un servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat, que permet la configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds, notes de text, informació meteorològica, de borsa... Tot allò d'interès per l'usuari.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Netvibes

Per crear el meu compte a Netvibes he clicat a la pàgina  http://www.netvibes.com/en i m'he registrat amb el meu nom laiapf1. Una vegada que m'he registrat he anat investigant i organitzant el meu escriptori amb widgets segons els meus gustos. També hi he afegit un RSS amb l'enllaç del meu bloc.
També he consultat un video de youtube per tal de saber com funciona i que és Netvibes. Si voleu fer un cop d'ull i saber més sobre Netvibes, aqui el teniu.




Una altra manera de tenir una bona organització del teu escriptori és crear marcadors al Google Chrome i organitzar-los per carpetes. La barra de marcadors conté tots els marcadors i totes les carpetes de marcadors creades a Google Chrome. Podeu acoblar la barra directament a sota de la barra d'adreces que hi ha a la part superior de la finestra del navegador per accedir fàcilment als llocs preferits.

https://support.google.com/chrome/answer/95745?hl=ca


La Webquest

Avui el professor de GTIC ens ha ensenyat un nou programa i aquest s'anomena webquest.

Una Webquest és una activitat orientada a la recerca on tota o gairebé tota la informació que s'utilitza procedeix de recursos de la Web. El concepte va ser proposat per Bernie Dodge (investigador de la Universitat Estatal de Sant Diego) el 1995.
Aquest tipus d'activitat, afirmen els seus impulsors, promou el treball en equip, l'autonomia dels estudiants i la utilització d'habilitats cognitives superiors.

El primer pas per desenvolupar una webquest requereix d'un espai en Internet, ja sigui a partir del desenvolupament d'un lloc web, un blog o alguna publicació semblant. El docent ha d'incloure una introducció al projecte, la tasca a desenvolupar, els recursos suggerits i una avaluació, entre altres seccions.

http://definicion.de/webquest/


A l'espai Edu3.cat hi podem trobar una àmplia gamma de tasques educatives, programes de televisió,vídeos,i ,documentals etc els quals ens serviràn molt alhora d'explicar alguna noció , ja que els nens veient aquests vídeos  o documentals se'ls farà més fàcil entendre el que el mestre explica i a més a més se'ls farà més entretingut. A continuació us deixo un vídeo de edu3.cat, que són uns alumnes d'una escola d'Esplugues de Llobregat utilitzant les Webquests.


 L'he penjat copiant el seu codi embed i engantxant-lo a una entrada en format HTML.

dimecres, 25 de setembre del 2013

Google Drive

 Benvolguts!

Avui a classe de Gtic hem treballat un nou programa, aquest s'anomena Google Drive.

Google Drive és un servei gratuït de Google que serveix per emmagatzemar i administrar documents de text,fulls de càlcul, etc. directament des d'internet sense necessitat d'un programa extern. Ens permet crear,editar,comentar,compartir i publicar de manera privada i en grup.

Google Drive manté actualitzats tots els elements automàticament, així que pots realitzar modificacions i accedir a l'última versió des de qualsevol lloc.

Amb Google drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents i etiquetar-los  de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins d'espai anomenat My drive, que el diferenciarem de l'espai shared with me que és on aniran a parar els documents que els demés comparteixen amb mi.
                               
Després d'haver experimentat per primera vegada amb el google drive, deixo publicat un treball realitzat amb aquest programa que tracta sobre els ordinadors portàtils i els llibres digitals.

 El treball està format per un document, una presentació i un formulari. Una vegada hem finalitzat el formulari els resultats van a parar a un full de càlcul. L'aplicació de google drive és molt útil per fer treballs en grup a distància, ens permet fer un treball sense la necessitat d'haver de quedar presencialment amb els companys de classe.








Treball col·laboratiu amb el suport de les TIC

Les TIC, aprofitant les capacitats que tenen de treball on-line, poden facilitar les interaccions entre els components del grup, l'intercanvi d'idees i reflexions pròpies del treball col·laboratiu. També ens poden ajudar en la creació dels documents que seran compartits per tots els components del grup i finalment, si cal, es publicaran a la Xarxa.

Molts programes on-line ens ofereixen avui en dia la psosibilitat de col·laborar amb altres usuaris i crear de manera compartida, google drive és un d'ells però, per exemple també podem citar Zoho o el mateix prezi o...


http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/treball-collaboratiu-google-drive.html

Primer contacte amb el blog

Hola em dic Laia Panadès, aquest any he començat educació infantil a blanquerna, i és per això que avui he creat aquest bloc universitari, el qual em permetrà compartir activitats i treballs i també articles que consideri interessants amb tots aquells que els interessi.



Aquesta entrada ha estat la meva primera publicació.

dimarts, 17 de setembre del 2013

plàstica


Avui ha sigut el primer dia de l’assignatura de plàstica i hem experimentat amb les cretes, la mestre ens ha deixat triar cartolines de diferents colors com ara taronja, vermell i blanc i hem dibuixat diferents formes que ens ha dit la mestre que experimentéssim . També després ens ha dit que amb les cretes dibuixéssim un dibuix abstracte que ens portés el record d’un professor que haguéssim tingut  a través del dibuix. Per últim hem posat en comú amb els companys de classe la relació que tenia a veure el dibuix amb el seu professor que havia tingut.


He après diferents formes de dibuixar com ara a juxtaposar, sobreposar, perfilar, difuminar etc, diferents tipus de traçats com ara a traçar fluix o a traçar més fort i també les diferents textures que tenen els materials.

La manipulació i experimentació dels diferents materials que es presenten, el reconeixement dels diferents materials que s’utilitzen, el  descobriment dels diferents usos dels materials i les combinacions de diversos materials.

També he après a saber donar valor als materials i extreure les seves possibilitats expressives mitjançant l’exploració creativa i el dibuix abstracte. Comprendre i avaluar l’energia comunicativa de les qualitats i formes plàstiques a través de la contemplació de les pròpies obres i les dels companys.

L’activitat m’ha semblat interessant ja que, jo mai havia treballat amb cretes i sempre va bé conèixer altres materials. L’activitat en si, m’ha semblat entretinguda, realment m’ha sorprès el fet de no demanar res en concret, simplement experimentar.
Realment  m’ha agradat molt fer un dibuix abstracte perquè he pogut descriure la meva professora amb un dibuix de una manera o altre i és una cosa que mai havia fet, mai havia fet un dibuix abstracte.

Mentre feia l’activitat em vaig sentir lliure i espontània. Em va sorprendre, considero que no tinc creativitat i en canvi, en aquesta activitat em va sortir, aquest fet m’ha fet pensar molt des de aleshores. Ara tinc curiositat si en una altra activitat d’aquest estil també la realitzaré amb aquesta fluïdesa. A més a més, quan vaig acabar de fer el dibuix com que em vaig sentir més alleujada.

També m’ha agradat el dibuix en general perquè feia temps que no dibuixava línies, rodones, traçats etc i l’experiència de tornar el dibuix m’ha agradat perquè m’he sentit bé dibuixant. Feia molt de temps que no agafava cap tipus de material de plàstica i m’ha agradat l’experiència de tornar el dibuix.

Primer de tot quan l’Imma ens va dir que penséssim en el record de un professor que haguéssim tingut i l’expresséssim a través del dibuix em va ser una mica complicat perquè el llarg de la meva infància he tingut molts professors de plàstica i uns eren de una manera més aviat tranquils i pausats , suaus i en canvi en vaig tenir d’altres que eren molt exigents, que em donaven sempre ordres i eren molt estrictes i aleshores em vaig decantar en triar una professora que era les dos coses tenia dies suaus o dies molt exigent.

La veritat es que a l’hora de dibuixar em va costar bastant perquè em va ser difícil dibuixar un dibuix abstracte de la meva professora i pensant i pensant el final em va sortir.
Però finalment vaig escollir dibuixar una professora de tercer de primària que tenia les dos coses, era molt exigent amb els treballs i manualitats que fèiem però alhora també era molt carinyosa.